نحوهی نگهداری از باتری خودرو

تست باتری
زمانی که صحبت از نگهداری خودرو به میان میآید، کلمه “طبیعی یا معمول” به صورت تئوری قابله استفاده است و ممکن است در عمل اتفاق دیگری بیافتد، زیرا همانطور که میدانید برق خودرو غیر قابل پیشبینی است.
به طور مثال عمر یک باتری به صورت “طبیعی” چهار سال است اما با توجه به شرایط امکان تغییر این مدت وجود دارد؛ بنابراین در اینجا این کلمه تنها معنای تئوری دارد نه عملی. عواملی چون تغییرات دمایی شدید، لرزش، استفاده مداوم از سیستم صوتی و باعث کاهش طول عمر باتری میشوند.
ساختمان منبع برق خودرو

شکل باتری
با نگاهی به ساختمان یک باتری سرب-اسید در خواهید یافت که چرا این موارد بر عمر آن تاثیرگذار هستند. در این نوع باتریها از صفحههایی از جنس سرب در محلولی از آب و اسید سولفوریک استفاده شده است که یک محلول الکترولیتی را بوجود میآورند.
این محلول اجازه حرکت الکترونها از میان صفحات سربی را میدهد که جریان الکتریکی نتیجه این فرآیند است.
عوامل کاهش عمر باتری
همانطور که اشاره شد، لرزش مداوم در اتومبیل یکی از فاکتورهای کاهش دهنده عمر باتری است؛ به این صورت که لرزش زیاد بر اثر جادههای ناهموار و یا مهار نکردن باتری بوسیله بستهای مخصوص باعث شل شدن یا آسیب رسیدن به صفحات باتری شده و از عمر آن میکاهد.
از دیگر عوامل میتوان به گرمای شدید اشاره کرد که باعث افزایش سرعت واکنش شیمیایی میشود و عمر باتری را کاهش میدهد؛
در حالی که سرمای شدید در برخی موارد باعث افزایش طول عمر باتری میشود زیرا سرعت واکنش را کاهش میدهد، به همین دلیل است که معمولاً باتری خودرو را با عایقی میپوشانند تا دمای آن را در برابر سرما و گرمای شدید کنترل کند.
نوع رانندگی نیز بر عمر باتری تاثیرگذار است؛ زمانی که خودروی خود را روشن میکنید مقدار زیادی برق خودرو از باتری گرفته میشود، بنابراین برای پر شدن مجدد، باتری نیاز به زمان دارد.
تاثیر نحوه ی رانندگی در عمر باتری
اگر شما از آن دسته از رانندگانی هستید که از خودروی خود برای مسافتهای کوتاه استفاده میکنید و یا در هربار توقف کوتاه خودروی خود را خاموش میکنید بایستی این مطلب را مدنظر داشته باشید که باتری شما در این مدت کوتاه کامل شارژ نشده و در نتیجه عمر آن کاهش میابد. در لایه بالایی باتری از اسید رقیق و در نیمه پایینی از اسید غلیظ استفاده شده است.
در حالتی که شارژ باتری به صورت کامل انجام نگیرد اسید رقیق شروع به خوردن صفحات فلزی کرده و اسید غلیظ جریان برق خودرو را خنثی میکند که این دو عامل دلیل کاهش عمر باتری هستند.
✅روش های بالابردن طول عمر باتری :
🔹بررسی سطح الکترولیت، محکم بودن سر باتریها، تمیز کردن سطوح خورده شده قطب و سرباتری و چک کردن تسمه دینام، همه برای نگهداریهای پیشگیرانهی یک باتری که برق خودرو می باشد لازم است. تناوب اجرای اقدامات پیشگیرانه بستگی به نوع باتری و شرایط آب و هوایی دارد اما باید حداقل یک بار قبل از شروع سرما و ماهی یک بار در گرما این مراقبت دورهای انجام شود.
🔺اگر سطح الکترولیت در باتریهای غیر سیلد پایین است، تا سطح مشخص شده توسط سازنده باتری(2 میلیمتر بالاتر از سطح صفحات) باتری را از آب مقطر پر کنید. توجه داشته باشید که بیش از اندازه خصوصا در گرما آن را از آب پر نکنید. زیرا گرما سبب سرریز شدن اسید باتری و خرابی رنگ و نیز اتصالات خودرو میگردد.
فروش، پایان یک معامله نیست
آغاز یک تعهد است
دیدگاهتان را بنویسید