در این مطلب به مراحل نگهداری خودرو در چهار بخش میپردازیم که در کاهش هزینهها و افزایش عمر وسیلهی نقلیه نقش دارند.
تعویض فیلتر بنزین بهازای هر ۶۰ هزار کیلومتر

راهنمای جامع مراقبت از خودرو|وتاژ باتری
فیلتر بنزین وظیفهی جلوگیری از ورود خاک و ذرات اضافی به سیستم سوخترسانی را بر عهده دارد. فیلتر بنزین را میتوان با دنبال کردن مسیر سوخت از سمت باک تا محفظهی موتور پیدا کرد. از نظر ظاهری فیلتر بنزین شبیه یک سیلندر استوانهای است که یک مجرای ورودی و یک خروجی دارد. هنگام جدا کردن فیلتر بنزین بهتر است یک ظرف زیر آن گرفته شود تا اگر بنزین داخل آن شروع به بیرون ریختن کرد، بتوان نشتی را کنترل کرد.
بررسی و تعویض لامپها

راهنمای جامع مراقبت از خودرو|وتاژ باتری
برای بررسی لامپها باید از یک نفر بخواهید جلوی خودرو بایستد. سپس اقدام به تست تک تک چراغها کنید و از همراهتان بخواهید به عقب خودرو برود تا چراغهای عقب را هم چک کند. در صورتی که لامپی سوخته باشد، بهسادگی میتوانید با باز کردن درپوش پشت چراغ، به بخش لامپها دسترسی پیدا کرده و لامپ را تعویض کنید. اگر در خودرویی تعویض لامپ بهسادگی میسر نباشد، باید به راهنمای خودرو رجوع شود.
بررسی فیوزها
برای تعویض فیوزهای سوخته ابتدا باید دو جعبه فیوز خودرو را پیدا کرد. معمولا یکی از جعبه فیوزها در قسمت سمت چپ پای راننده و دیگری درون کاپوت قرار دارند. برای اینکه بدانید کدام فیوز به چه بخشی ارتباط دارد، باید به دفترچهی راهنما رجوع کنید. هنگام جایگزین کردن فیوز سوخته هم دقت کنید که فیوز جدید دارای آمپر یکسانی با فیوز قبلی باشد.

راهنمای جامع مراقبت از خودرو|وتاژ باتری
تعویض شمعها بهازای هر ۵۰ هزار کیلومتر
برای دسترسی به شمعها باید کاپوت را باز کرده و سپس کوئل را باز کنید. پس از یافتن شمع باید با آچار شمع مخصوص اقدام به باز کردن آن کنید. باید توجه داشت که شمعهای نو حتما پیش از نصب بازدید شوند و فاصلهی بین الکترود آنها اندازهگیری شود. فاصلهی بین الکترود شمع را با ابزار اندازهگیری مخصوصی به نام فیلر اندازه میگیرند و عدد دقیق آن برای هر خودرو در دفترچهی راهنما آمده است.
استفاده از اسکنر ODB یا دیاگ کردن خودرو
اگر چراغ چک موتور خودرو روشن شود، برای دانستن دلیل آن به یک دستگاه دیاگ یا OBD نیاز است. دستگاه دیاگ با استفاده از درگاهی که معمولا در پایین فرمان و زیر پای راننده یا درون داشبورد قرار دارد، به خودرو وصل میشود و میتواند کد خطای مربوطه را بخواند. پس از نصب سوکت دیاگ باید کلید خودرو را در حالت On قرار دهید تا اسکن کردن کد خطا شروع شود.

راهنمای جامع مراقبت از خودرو|وتاژ باتری
تنظیم باد لاستیکها
برای دانستن فشار باد مجاز تایرها باید به دیوارهی تایر نگاه کرد. معمولا سازندگان تایر حداکثر فشار باد مجاز تایر را روی آن با واحد psi مینویسند. اگر نتوانستید این عدد را روی تایر پیدا کنید، معمولا برچسبی درون در یا روی رکاب سمت راننده وجود دارد که اطلاعات فشار باد تایر روی آن نوشته میشود. برای تنظیم باد تایرها ابتدا باید درپوش نازل را باز کرد و فشارسنج را روی آن قرار داد. اگر عدد نشاندادهشده روی فشارسنج کمتر از میزان مجاز باشد، باید با یک کمپرسور باد تایر را تا میزان مجاز اضافه کرد. اگر فشار باد لاستیکها کمتر از میزان مجاز باشد، مصرف سوخت خودرو افزایش پیدا کرده و عمر لاستیکها نیز کاهش پیدا میکند.
فروش، پایان یک معامله نیست
آغاز یک تعهد است
✳️ دانستنیهای فنی خودرو را در کانال ولتاژباتری دنبال کنید.
تلگرام 👇
اینستاگرام👇
🆔 https://www.instagram.com/voltajbattery/
سایت👇
🌐 https://www.voltajbattery.ir
دیدگاهتان را بنویسید