تاریخچه
درست در ۱۹۳۰ میلادی بود که تیمی کوچک از مهندسان کمپانی موتورولا اولین سیستم صوتی خودرو را که شامل یک رادیو تکبانده موسوم به Mono بود ابداع کردند. خودرویی که موتورولا آن را برای تعبیه رادیوی خود انتخاب کرده بود، یک Studebaker بود.
بخش های اصلی یک سیستم صوتی
اسپیکر
اسپیکر همان باند یا بلندگوست. قطعهای تقریبا بزرگ که وظیفهی اصلی پخش صدای خروجی توسط هدیونیت را به عهده دارد. تمام تلاش کارشناسان سیستمهای صوتی در همین قسمت و برای بیرون کشیدن باکیفیتترین صدا و البته در مواقعی بلندترین صدای ممکنه است. اسپیکرها به دو دستهی اصلی کواکسیال و کامپوننت تقسیم میشوند.
مهمترین و پراستفادهترین نوع بلندگوها، این دو مورد هستند. البته زیردستههایی مانند اکتیو پَسیو نیز موجود هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد. در بلندگوهای کواکسیال همهچیز بهصورت ساده در کنار یکدیگر قرار گرفته است. ووفر، میدرنج و تیوتر همگی در یک مجموعه تعریف میشوند. درست برخلاف آن، بلندگوهای کامپوننت از اجزای جداگانه درست شدهاند.
در سیستمهای متعارف بازار، اکثر بلندگوها در کلاس کواکسیال هستند. مدلهای کامپوننت برای اهدافی مانند سیستم صوتی بسیار حرفهای در خودرو، ایجاد آرایهی صدا در سینماها و سالنهای تئاتر مناسب است. باند خودروها به دو گروه اصلی دستهبندی میشوند. باندهای گرد یا باندهای بیضی (خربزهای).

آشنایی با سیستم صوتی خودو و اجزای آن|ولتاژ باتری نمایندگی_باتری_مازندران,نمایندگی_صبا_باتری_مازندران,نمایندگی_سپاهان_باتری_مازندران
بلندگوی پسیو
این بلندگوها فاقد آمپلیفایر داخلی هستند و برای پخش، به یک آمپلیفایر نیاز خواهند داشت. در بسیاری از موارد این بلندگوها کاربردهایی مانند مراسم خیابانی و کارناوالها، سخنرانیهای رسمی، سالنهای همایش و غیره دارند. بلندگوهای پسیو با اینکه آمپلیفایر داخلی ندارند، اما دارای تنظیماتی در پشت بدنه برای تناسب فرکانس هستند. پسیوهای حرفهای از طیف عظیمی از فرکانسها پشتیبانی میکنند و به همین منظور بهعنوان اسپیکرهای حرفهای نیز از آنها استفاده میشود.

آشنایی با سیستم صوتی خودو و اجزای آن|ولتاژ باتری
ولتاژ باتری (اولین مجتمع تخصصی برق خودرو مازندران )
ارایه انواع باتری خودرویی بصورت کلی و جزئی
خدمات پس از فروش رایگان 50 ماهه
فروش انواع لوازم برقی خودرویی
ولتاژ باتری ، متمایز دیگران
بلندگوی اکتیو
بلندگوهای اکتیو از یک آمپلیفایر داخلی به همراه کنترلکنندهی صدا بهره میبرند. در تنظیمات قرارگرفته بر روی بدنهی این بلندگوها، پیچهای ولوم، تنظیم Gain، تنظیم بیس و درنهایت تریبل قرار دارد. مهمترین ویژگی بلندگوهای اکتیو، قابلیتهایی است که آمپلیفایر داخلی آن فراهم میکند.
بهعنوانمثال شما دیگر هیچ نیازی به تنظیم فرکانسهای خروجی نخواهید داشت؛ زیرا آمپلیفایر داخلی فرکانسهای مناسب هر بخش را القا میکند.

آشنایی با سیستم صوتی خودو و اجزای آن|ولتاژ باتری نمایندگی_باتری_مازندران,نمایندگی_صبا_باتری_مازندران,نمایندگی_سپاهان_باتری_مازندران
کامپوننت
کامپوننت یا به قول حرفهایها کامپ، نوعی از باندهای گرد است که اجزای تقویت و تفکیک صدای آن بیرون از محفظهشان هستند؛ یعنی شاید در ظاهر شبیه اسپیکرهای معمولی باشند ولی درواقع اجزای آن از هم جدا شدهاند. به همین دلیل است که به آنها Component گفته میشود. کامپوننت در حقیقت همان بلندگوست که اجزای آن از هم باز شده و قابلدیدن است. درواقع کامپوننت از یک جفت ووفر و یک جفت توییتر تشکیل شده است.
علت حذف فرکانسهای مزاحم
و غیرضروری، کامپوننت از لحاظ توان خروجی صدا نیز از بلندگوی همتراز خود قویتر بوده و میتواند وات خروجی بیشتری داشته باشد. محل قرارگیری و جهت انتشار فرکانسها در کابین اتومبیل یکی از دلایل ایجاد صدای سهبعدی و فراگیر است که این ویژگی توسط کامپوننت امکانپذیر میشود و میتوان هر قطعه را در جای مناسب خود جایگذاری کرد. نکتهی مهمی که در انتخاب این دو نوع اسپیکر نقش دارد، بخش اقتصادی آن است.

آشنایی با سیستم صوتی خودو و اجزای آن|ولتاژ باتری نمایندگی_باتری_مازندران,نمایندگی_صبا_باتری_مازندران,نمایندگی_سپاهان_باتری_مازندران
ووفر و ساب ووفر
ماهیت صدا برخلاف نور که طیف است، با موج تعریف میشود. موج نیز از طریق فرکانس اندازهگیری میشود. از نظر فیزیک، گوش انسان فرکانس صوتی بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز را میشنود. صدای ۲۰ هرتز خیلی بم است و صدای ۲۰ کیلوهرتز خیلی تیز و بهعبارتی زیر هستند. برخلاف تصور، آنچه ما از آنها به اسم فرکانس پایین یاد میکنیم، صداهای بم هستند.
طبیعتا امواج صوتی با فرکانس بالا شامل صداهای زیر خواهند بود. سابووفر مخصوص فرکانسهای خیلی پایین (۲۰ تا ۲۰۰ هرتز) است. البته این فرکانسها میتوانند متغیر باشند که این مسئله بستگی به جنس اسپیکر و همینطور مهندس طراحی دارد. با وجود این قطعه، دیگر صداهایی با پایینترین فرکانس را از دست نمیدهیم. آنهایی که به بِیس و بهقول حرفهایها به موسیقیهای پرکوبش علاقه دارند، نباید از سابووفر غافل شوند.

آشنایی با سیستم صوتی خودو و اجزای آن|ولتاژ باتری نمایندگی_باتری_مازندران,نمایندگی_صبا_باتری_مازندران,نمایندگی_سپاهان_باتری_مازندران
آمپلی فایر
فراموش نکنید خروجی آمپلیفایر (به قول حرفهایها آمپ) باید با ورودی بلندگوها یکسان باشد. اکثرا فکر میکنند قدرتِ بیشتر نشاندهندهی ولوم بیشتر است. مثلا آمپلیفایر با خروجی ۱۰۰ وات ولوم بیشتری نسبت به آمپلیفایر ۵۰ وات ارائه میدهد.
بهدلیل محدودیتهای طراحی و همچنین بحث هزینه، در اکثر دستگاههای پخشکننده از آمپ ارزانقیمت استفاده میشود که گاه حتی با میزان مختلف ولوم، صدای متفاوتی دارند. مثلا پخشکنندهای را فرض کنید که با ولوم کم، صدای آن بم و با ولوم متوسط، صدای آن خوب و درنهایت با ولوم زیاد صدای آن تیز میشود. این یک ترکیب مرگبار از نظر یک کارشناس سیستمهای صوتی است.

آشنایی با سیستم صوتی خودو و اجزای آن|ولتاژ باتری نمایندگی_باتری_مازندران,نمایندگی_صبا_باتری_مازندران,نمایندگی_سپاهان_باتری_مازندران
توییتر
حالا که با مباحث مربوط به فرکانس و سطوح صدا آشنا شدید، دیگر بهخوبی میدانید که برای پخش صداهای زیر، نیاز به سختافزاری ویژه است. اغلب بلندگوها حتی نسخههای معمولی بازار قطعه کوچکی به اسم Tweeter (با تلفظ صحیح توییتر که بهاشتباه تیوتر گفته میشود) دارند. این وسیله برای تولید و اجرای صداهای صوتی با فرکانس بالا طراحی و ساخته شده است.
بهطورمعمول در رنج فرکانس ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز (که معمولا بالاترین حد شنوایی انسان است) کار میکند. توییترهای تخصصی میتوانند فرکانسهای بالاتر از ۱۰۰ کیلوهرتز را نیز پردازش و پخش کنند. وجهتسمیهی این واژه در حقیقت از بسامد بالای صدای برخی از پرندگان گرفته شده است. برخلاف ووفها (صدای سگ) که نقطه مقابل توییت هستند.
تازه ترین دانستنی فنی خودرویی را درتلگرام و اینستاگرام(voltajbattery@)ولتاژ باتری دنبال کنید.

آشنایی با سیستم صوتی خودو و اجزای آن|ولتاژ باتری
ولتاژ باتری (اولین مجتمع تخصصی برق خودرو در مازندران)
نمایندگی رسمی صبا باتری و سپاهان باتری در مازندران
با بیش از 20 سال فعالیت
فروش بالا و پایین دارد / این خدمات است که می ماند
مازندران / بابلسر / بعد از پل شازده رودخانه / جنب پمب بنزین
مدیر فروش :
09021178410
دفتر مرکزی:
☎️ 011-35346660
تلگرام 👇
اینستاگرام 👇
🆔https://www.instagram.com/voltajbattery/
سایت 👇
🌐 https://www.voltajbattery.ir
دیدگاهتان را بنویسید